Informasjonskapsler

Qvesarum bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre kundeoppplevelse. Dersom du fortsetter å bruke dette nettstedet, godkjenner du bruk av obligatoriske informasjonskapsler som vil bli brukt til intern analyse og optimering. Om du også vil godkjenne at tredjeparter kan lagre brukeratferden din på nettsiden vår, for å gi deg en mer personlig kundeopplevelse her hos oss og på andre nettsider, klikker du på knappen "Jeg godkjenner".

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere. For eksempel. lagt til produkter i handlekurven, produktkonfigurasjoner, brukerinnstillinger osv.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss med å analysere og optimalisere nettstedet vårt for en bedre opplevelse.

Markedsføringskapsler er tredjeparts informasjonskapsler som brukes til å vise relevante og engasjerende annonser til den enkelte bruker. Ingen informasjon som kan knyttes til en person lagres, bare nettleserens unike ID.

✓ Levering fra 195 kr ✓ Toll inkludert i prisen
Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoriter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.

EN NY ÆRA FOR DEN GAMLE SKÅNELÄNGAN

Da Carina og Mikael Arneryd bestemte seg for å flytte ut til sommerhuset på heltid, valgte de å bygge om den gamle skånelängen slik at den skulle passe livene deres gjennom hele året. Flere vinduer og en åpnere planløsning bidro til en lysere og luftigere bolig. Og med det påbygde Victoria-oransjeriet forlenget man utesesongen med flere måneder.

Her i den gamle skånelängan like utenfor Sjöbo tilbrakte Carina Arneryd barndommens sommerferier og juler. Etter hvert ble det et sommerparadis for hennes og mannen Mikaels tre barn. Båndene til huset og stedet er sterke og da barna flyttet hjemmefra bestemte paret seg for å flytte ut av byen på heltid. – Men vi følte vi ønsket å tilpasse huset for å kunne bo der året rundt. Det måtte isoleres, og vi ønsker å få mer lys og luft inn i rommene, som var ganske små og mørke, forteller Carina. Men hvordan tilpasser man en klassisk skånelänga til et moderne liv uten å ødelegge den spesielle karakteren? Familien planla og tegnet og de tre voksne barna engasjerte seg også. Noen av svarene fant de i Qvesarums showroom i Slogstorp.

– Jeg har alltid likt sortimentet deres, og nå føltes det helt riktig for dette huset, sier Carina.

Åsa Thunberg på Qvesarum ble en viktig brikke i prosessen. Blant annet når det gjaldt valg av vinduer og hvordan de skulle plasseres. Åsa husker spesielt planleggingen av den nye spiseplassen som familien bygde mot nord.

– Jeg kom dit da det ble gravd et stort hull i den nordlige veggen for å kunne starte påbyggingen. Det var en fantastisk utsikt mot jorder og åkrer, og det føltes riktig at vi burde utnytte det og investere i mange vinduer.

Med taket åpent opp mot mønet, ti sprossevinduer og en dobbel glassdør til hagen føles den nye spisestuen som en lys og luftig veranda. Den nye utsikten inspirerte også til en investering i hagen, med klassiske stier og blomstrende rabatter.

Et kjøkken som passer huset

Kjøkkenet, som ligger i den vestlige delen av huset, måtte også oppdateres for å bli mer funksjonelt. Men akkurat som i resten av huset var man nøye med at det fikk en stil som passet til husets alder og karakter. Valget falt på et Qvesarum-kjøkken som kunne tilpasses rommets forutsetninger. Her lå det et gammelt teglgulv som hadde ligget der lenge.
– Da vi begynte å rive veggene ble gulvet dessverre ødelagt, men da kunne vi erstatte det med Qvesarums håndlagde teglgulv, sier Carina.

Et sted for avslapning

I stua står en stor åpen peis i gråstein som Carinas foreldre en gang i tiden murte opp av steiner som de selv gravde opp på jordene. Da, som nå, sprer peisen varme og koselig stemning når du setter deg ned i sofaen ved siden av.
For hele familien er huset et sted for avslapning og samvær.
– Å komme hjem hit er litt som å reise på retreat, sier sønnen Peter som bor i Stockholm.

For Carina og Mikael har livet på landet også ført til at de tilbringer mye mer tid utendørs. Mikael spiller golf på banen som ligger et steinkast fra hjemmet. Carina er opptatt med alpakkaene sine som går på beitet ved siden av hagen. Og så tar hun vare på plantene og avlingene sine – tomatene stortrives i orangeriet.

arneryd02

Den fantastiske utsikten over åkrene og jordene rundt gjorde det opplagt for familien å investere i mange vinduer.

arneryd03

Ombyggingen ble et felles familieprosjekt hvor også Carinas og Mikaels voksne barn, Peter, Rebecka og Philip, følte stort engasjement.

arneryd04

Til det nye kjøkkenet valgte Carina og Mikael Qvesarums modell Gotland og håndlaget tegl til gulvet. Komfyren er plassert på kjøkkenøya midt i rommet slik at den som lager mat har kontakt med resten av huset.













































arneryd08

Inngangsdøren er Qvesarums dobbeltdør Brantevik i oljet teak.

arneryd09

Orangeriet Victoria fungerer som en forlengelse av familiens skånelänga og forlenger utesesongen.

arneryd10

Den oljete teaken er FSC-merket og vil eldes på en vakker måte.

Uteliv i orangeriet

Investeringen i et orangeri handlet om å forlenge utesesongen, å kunne være «nesten» ute selv når det regner og blåser.Men det måtte ligge så nærme huset som mulig og slik ble det.

– Åsa kom med forslaget om at vi skulle bygge orangeriet sammen med huset og det ble virkelig vellykket. Det er så lett å gå ut hit og om sommeren er dette både stue og spisestue.

Victoria-orangeriet i FSC-merket teak er på 15 kvm, men er her blitt utvidet med en gang som forbinder det med huset. Carina og Mikael har innredet med vakre eldre møbler og tepper som bidrar til en varm og koselig følelse. I vinduene står det vakker keramikk som Carinas foreldre kjøpte av den lokale keramikeren Elfstrand på 1940- og 50-tallet.

– Mange møbler og detaljer i interiøret vårt har vært i dette huset så lenge jeg kan huske. De hører hjemme her, konstaterer Carina.

I dag er det gamle familiehuset et 200 kvm stort, lyst og moderne hjem med god plass til familie og venner. Men karakteren og husets hjerte er intakt, mener hele familien.

– Det har vært en tidkrevende prosess så klart, men resultatet er bedre enn vi noen gang kunne ha forestilt oss.