Informasjonskapsler

Qvesarum bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre kundeoppplevelse. Dersom du fortsetter å bruke dette nettstedet, godkjenner du bruk av obligatoriske informasjonskapsler som vil bli brukt til intern analyse og optimering. Om du også vil godkjenne at tredjeparter kan lagre brukeratferden din på nettsiden vår, for å gi deg en mer personlig kundeopplevelse her hos oss og på andre nettsider, klikker du på knappen "Jeg godkjenner".

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere. For eksempel. lagt til produkter i handlekurven, produktkonfigurasjoner, brukerinnstillinger osv.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss med å analysere og optimalisere nettstedet vårt for en bedre opplevelse.

Markedsføringskapsler er tredjeparts informasjonskapsler som brukes til å vise relevante og engasjerende annonser til den enkelte bruker. Ingen informasjon som kan knyttes til en person lagres, bare nettleserens unike ID.

✓ Levering fra 195 kr ✓ Toll inkludert i prisen
Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoriter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyåpnede Gastro Gaspari

En ambisiøs restaurant med en litt luksuriøs, men samtidig hjemmekoselig atmosfære hvor alle skal føle seg velkommen. Det var dette som var målet til Mathias Grönberg og Hanna Madsen da de bestemte seg for å åpne en restaurant i hjembygda Flyinge.

Det er en vindfull og ganske kald formiddag i midten av november.
I spisesalen på Gastro Gaspari finpusser bygningsarbeiderene på de siste detaljene. Det er riktignok et par dager igjen til den offisielle åpningen, men Mathias og Hanna har fikset en smugpremiere allerede i kveld.

En bordsetting for 20 personer, avslører Hanna Madsen.

På kjøkkenet har mesterkokken Mikael Feuk akkurat begynt å forberede kveldens meny. På den rustfrie arbeidsbenken ligger det grønnsaker og rotfrukter fra lokale produsenter. I varmluftsovnen ligger det en stor ildfast form med sølvløk.

Vi slår oss ned i en liten loungegruppe med lenestoler ved baren. Med litt hjelp fra Hanna og Mathias reiser vi ca. 1,5 år tilbake i tid. Dette var da entreprenøren Mathias Grönberg først fikk idéen om en ambisiøs kro i luksuriøse, hjemmekoselige omgivelser.

Gammel smie

Mathias drev allerede Gaspari Lodge, en koselig Bed & Breakfast i bygda. Virksomheten gikk så det suste, og som den rastløse entreprenøren han er, kjente Mathias at det var på høy tid å starte et nytt prosjekt.

– Jeg drev og klippet gresset utenfor lodgen da Hanna gikk forbi med barnevognen. Vi hadde lenge vært naboer, og jeg fikk et innfall, stoppet gressklipperen og spurte om vi skulle starte en kro sammen. En og en halv time senere var vi forretningspartnere, forteller Mathias og ler.

Inntil lodgen lå en gammel smie som en gang i tiden hadde blitt brukt til hesteskoproduksjon for den svenske hæren. Den sjarmerende bygningen, som også hadde fungert som stall for hestene i nabolaget, hadde de perfekte forutsetningene for å bli en hjemmekoselig møteplass, tenkte Mathias, som har renovert flere gamle eiendommer i bygda siden han flyttet til Flyinge for tolv år siden. Å etablere en kro der virket for ham som en naturlig fortsettelse av det lokale engasjementet.

– Formålet med alt jeg gjør er å videreutvikle og gjøre Flyinge mer trivelig. Flyinge er et lite sted, men det ligger veldig sentralt, nært både Malmö og Lund, konstaterer Mathias, og Hanna nikker bekreftende.

– Tanken er at dette skal bli en møteplass, både for oss som bor her og for folk som kommer på besøk. Flyinge lokker blant annet til seg mange hestefolk – og nå slipper de å dra til Lund for å få seg et skikkelig godt måltid, sier hun.

VM-gull og OL-sølv

Mathias' og Hannas ambisjoner er høye. Drømmen er at Gastro Gaspari en dag skal tildeles en stjerne i Michelin-guiden.

– Det er en drøm som vi lever for – at vi en dag skal bli så suksessfulle og dyktige at vi gjør oss fortjent til en stjerne. Vi har verktøyene og ambisjonen på plass, sier Hanna.

Kokken på Gastro Gaspari heter Mikael Feuk. Mikael er medlem i det skånske kokkelaget, Team Kulinar, og kan skilte med både VM-gull og OL-sølv.
Menyen er inspirert av det nynordiske kjøkkenet, forklarer han

– Det betyr blant annet at vi tar i bruk sesongbaserte råvarer – med smaker som følger årstidene – og mye er lokalprodusert.

All drikke har blitt omhyggelig valgt ut. Til dels for å skape et unikt og personlig sortiment, men også for å få en bredde som passer til ulike smaksløker og lommebøker, forklarer Mathias Grönberg.

gaspari03

Hanna Madsen og Mathias Grönberg sammen med mesterkokk Mikael Feuk.

gaspari04

Den gamle smien som Gastro Gaspari ligger i har tidligere blitt brukt til hesteskoproduksjon for hestene i den svenske hæren.

gaspari08

Vindu og dører i oljet teak fra Qvesarum.


























gaspari07

Qvesarum har også bidratt til deler av interiøret. Mot en vegg står et stort skap med glassdører som kommer til å brukes som et vitrineskap. Veggene prydes av støpejernsventiler, og på bordene står det rustikke støpejernslysestaker.

gaspari09

En annen viktig ting for å lykkes med å nå de høye målene, er miljøet og atmosfæren.

gaspari05

Der den gamle tømmerporten til smien sto tidligere, står det i dag et stort sprosset vindu- og dørparti i teak fra Qvesarum.

Inspirasjon fra Qvesarum

En annen viktig ting for å lykkes med å nå de høye målene, er miljøet og atmosfæren. Det gjelder selvfølgelig de vakre omgivelsene, med utallige hestehager og bølgende åkrer, men også selve bygningen.
Da Mathias og Hanna tok over smien, var det et stort renoveringsbehov. Det som fanget oppmerksomheten deres, og som kanskje først og fremst fikk dem til å innse potensialet, var den vakre fasaden med gul, håndlaget murstein. Den gamle følelsen skulle bevares, men dører og vindu måtte byttes ut. For å få inspirasjon og råd, dro de til Qvesarums Bygningsvård.

– Det føltes ut som det mest naturlige å gjøre. Til dels for at de hadde så vakre produkter, men også fordi de har en enorm erfaring med renovering av gamle bygninger som de gjerne deler videre, forteller Mathias.

Folk stopper opp og spør

Gjennom hele renoveringen har Mathias og Hanna hatt en løpende dialog med ekspertene fra Qvesarum.Sammen har de skissert løsninger og diskutert alt fra materialvalg til hvilken rekkefølge ting bør gjøres i.


– Noen ganger har de bedt oss om å få opp farten, andre ganger har de bremset oss ned for at vi ikke skal gjøre noe vi kommer til å angre på.

Uten hjelp fra Qvesarum hadde vi aldri oppnådd dette resultatet, sier Hanna og ser seg rundt i lokalet.

Der den gamle tømmerporten sto, står det i dag et stort sprosset vindu- og dørparti i teak. De buede teakvinduene med vakre sprosser står på samme sted som de originale vinduene.
Hanna forteller at det titt og ofte hender at folk stopper opp utenfor og lurer på hvor de vakre dørene og vinduene kommer fra.

Qvesarum har også bidratt til deler av interiøret. Mot en vegg står et stort skap med glassdører som kommer til å brukes som et vitrineskap. Veggene prydes av støpejernsventiler, og på bordene står det rustikke støpejernslysestaker.

Mathias og Hanna er svært fornøyde med valget sitt.
– Vi snakket selvfølgelig med andre leverandører også, men vi fant ingen som kunne matche Qvesarum – hverken når det gjelder kvalitet eller pris.

Foto og tekst: Göran Engström

Foto: Susanna K